P-2005

P05

Lagledare

Miia Kähärä

 puh. 040 5689673

miia@doa.fi

 

Tränare

Markus Kulmala (ansvarige)

Stefan Palmgren (assisterande)

Matti Hannuksela (assisterande)

P­05 laget kämpade sig tillbaka till Etelä­Länsi ligan!

Säsongen 2018 slutade i positiva tecken när laget steg tillbaka till Etelä-Länsi ligan. Laget spelade hela höstsäsongen utan förlust och i kvalet, en hemma- och en bortamatch, slog laget HyPS med klara 9-1. Spelarna förtjänade med andra ord utan tvekan sin plats i ELL år 2019.

Som en följd av spelet på stor plan (11m11) och att pojkarna växer och utvecklas fokuseras träningarna allt mer på samarbetet mellan flera spelare såväl i försvar som anfall. Det huvudsakliga temat är bibehållandet av balansen på spelfältet så att laget är förberett på de föränderliga situationer som uppstår på de olika delarna av planen.

Spelarnas individuella färdigheter, som lägger grunden för förverkligandet av lagets spelsätt, utvecklas dock samtidigt.
Regelbundna fysträningar (1-2 ggr/vecka) har också blivit ett allt viktigare och mångsidigare element i träningsprogrammet. Janne Veija drar fysträningarna och han hjälper samtidigt till med rådgivning gällande muskelunderhåll och skador.

Under vintern 2018-19 har laget sedvanligt också deltagit i Bollförbundets Huuhkaja-speldagar som samtidigt har fungerat som spelarobser- vationstillfällen med tanke på kommande sommars Huuhkaja-turnering där de då talangfullaste 05-spelarna från de olika regionerna i landet kommer att spela för sina regionlag. I övrigt har vintern förutom ett hårt träningsprogram bjudit på träningsmatcher mot både 05- och 04- lag, deltagande med två lag i Nylands och Helsingforsdistriktets gemensamma futsalserie (1-nivån), Riga-cup i januari och en spelresa till Stockholm i april som gäst hos Djurgården IF. Lagets huvudtränare är Markus Kulmala och assisterande tränare Stefan Palmgren och Matti Hannuksela. Noggrannare uppgifter om laget och träningstider finns på lagets hemsidor: www.grifkfotboll.fi