SPL uusi valmentajakoulutus

SPL valmentajakoulutukset uudistuvat 2019

 

Futisvalmentajan startti korvaa E-kurssin ja ikävaihekoulutukset 5-7 ja 8-11 korvaavat nykyisen D-kurssin.

 

Kevät 2019

Futisvalmentajan startti koulutusosio on kokonaisuus, joka tulee jokaisen suorittaa.

Futisvalmentajan startti koulutuksen jälkeen valmentaja valitsee itse oman koulutuspolkunsa.

Kaikille valmentajille suositellaan koulutuspolun suorittamista kokonaisuudessaan.

Ikävaihekoulutukset:

5-7 - vuotiaiden lasten valmennuksen koulutus on kokonaisuus, jossa valmentaja saa ikävaiheen kokonaisvaltaiseen valmennukseen perustason koulutusta.

8-11 - vuotiaiden lasten valmennuksen koulutus on kokonaisuus, jossa valmentaja saa ikävaiheen kokonaisvaltaiseen valmennukseen perustason koulutusta.

Eteneminen

Starttikoulutuksen jälkeen vaihtoehtona on edetä 5-7 tai 8-11 ikävaihekoulutuksiin. Koulutettavan on suositeltavaa edetä käymällä ikävaihekoulutukset. UEFA C -koulutukseen voi hakea suorittamalla ikävaihekoulutukset tai ikävaihekoulutuksen sekä täydennyskoulutusvalikosta yhden haluamansa koulutuksen.  

Tavoitteena on, että kaikki valmennustehtävissä toimivat suorittavat vähintään Futisvalmentajan startin ja ikävaihekoulutuksen.

UEFA B -koulutukseen voi hakea UEFA C -koulutuksen jälkeen ja UEFA Futsal B-koulutukseen Futsal C -koulutuksen jälkeen.

Valmentajakoulutus

VALMENTAJAKOULUTUS UUDISTUU

Valmennusosaaminen ja sen vaikuttavuuden vahvistaminen on keskeinen keino pelaajan laadukkaan arjen luomisessa. Tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja. Tämän tavoitteen myötä Suomen Palloliitto uudistaa valmentajakoulutuksensa rakennetta, sisältöjä, koulutustapoja ja menetelmiä. Uudistus on Palloliiton historian suurin ja tulee entisestään vahvistamaan valmentajien osaamista käytännön kenttätyössä. 

Uudistuksen alkuvaiheen suurin käytännön muutos on se, että aikaisemmin pohjalla olleet E- ja D-valmentajakoulutukset poistuvat ja niiden tilalle tulevat seuraavat uudet koulutukset:

• Futisvalmentajan starttikoulutus 

• 5–7-vuotiaiden ikävaihekoulutus 

• 8–11-vuotiaiden ikävaihekoulutus

Tämän lisäksi entinen C-valmentajakoulutus tulee muuttumaan UEFA C:ksi, joka toimii etenkin 12–15-vuotiaiden ikävaihekoulutuksena ja antaa perustan myös aikuisten tai vanhempien nuorten valmentamiselle. Tämän jälkeen valmentajien on mahdollista suorittaa C+ lasten valmentajien erikoiskoulutus tai UEFA B ja edetä UEFA A:n kautta aina UEFA Pro:lle asti. Maalivahtivalmentajien, futsalvalmentajien ja fyysisen osa-alueen valmentajien omat erikoistumiskoulutukset ovat tärkeä osa uudistusta. 

Uutta tulee olemaan myös alueilla ja seuroissa toteutettavat teemakoulutukset, joissa käsitellään mm. jalkapallotekniikoiden opettamista, fyysisen harjoittelun, pelin oppimisen ja henkisten valmiuksien teemoja. 

Koulutuspolut E- ja D-tason suorittaneille: 

• E-tason suorittaneet etenevät Futisvalmentajan starttiin. 

• D-tason suorittaneet voivat edetä UEFA C-tason koulutukseen. 

• Ennen C-tasolle etenemistä on suositeltavaa käydä omaa kehittymästä tukeva ikävaihekoulutus tai teemakoulutus. 

Koulutuspolut uusille valmentajille:

• Kaikki uudet valmentajat aloittavat koulutuksen Futisvalmentajan startista. 

• Startin jälkeen valmentaja voi edetä oman valmennettavan ikäluokan 5–7 tai 8–11 –ikävaihekoulutukseen tai käydä molemmat koulutukset oman kehittymisen ja tarpeen mukaan.  

• Maalivahtivalmennukseen erikoistuvat pääsevät startin jälkeen maalivahtien D-tason koulutukseen. Mikäli maalivahtivalmennukseen erikoistuva haluaa edetä UEFA GK A -tasolle, valmentajalla tulee olla UEFA B -koulutus suoritettuna. 

• Futsal valmennukseen erikoistuvat käyvät startin jälkeen 5–7 tai 8–11 -ikävaihekoulutuksen ja sen jälkeen valmentajat voivat edetä futsalvalmentajien erikoistumispolulla C-tason koulutukseen. 

• Huippupelaajataustaiset voivat hakea starttikoulutuksen jälkeen UEFA B -tasolle. 

• UEFA C–tasolle pääsee suorittamalla startin, ikävaihekoulutukset / koulutuksen sekä yhden valinnaisen teemakoulutuksen.  

 

Uusille kursseille ilmoittautuminen

 

sisältö TÄSTÄ:

 

Lisätietoa alueesi omalta kouluttajalta

Arto Tuohisto-Kokko

GrIFK valmennuspäällikkö

050-5458972

artuohi@hotmail.com

tai 

Mikko Eskelinen
Valmennuskoulutuspäällikkö
mikko.eskelinen@palloliitto.fi
040-5831814