Uudelle pelaajalle

OPAS UUDELLE PELAAJALLE 

 

Aloitus

Aloittavan ikäluokan (aloitus keväisin) valmennustoiminnan käynnistämisestä vastaa valmennuspäällikkö avustajinaan seuran vanhimpien  ikäluokkien pelaajia. Myöhemmin ikäluokalle valitaan valmentajat ja apuvalmentajat osittain seuran toimesta (vastuuvalmentaja) ja osittain valmennuksesta /apuvalmennuksesta kiinnostuneista ikäluokan pelaajien vanhemmista/huoltajista.

 

Yhteystiedot

On tärkeää, että jokaisen pelaajan sekä vanhempien/huoltajien ajan tasalla olevat yhteystiedot ilmoitetaan GrIFK Fotboll  seuran Internet-sivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Ennen ensimmäistä vanhempainiltaa jokainen vanhempi/huoltaja voisi jo miettiä, riittäisikö itsellä innostusta ja kiinnostusta uuden ikäluokan toimihenkilörooliin (joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, valmentaja/apuvalmentaja ja huoltaja). Toimihenkilöt valitaan ensimmäisessä vanhempainillassa.

GrIFK Fotboll

GrIFK fotboll on perustettu vuonna 1998. Tällä hetkellä seuralla on toimintaa aina 5-6-vuotiaista  ikämiehiin (yli 50-vuotiaat) asti. Poikapuolella on jokaisella ikäluokalla oma ikäluokka, jonka sisällä on etenkin nuoremmissa monia joukkueita. Tyttöjoukkueet toimivat aluksi poikien kanssa yhdessä kunnes saadaan riittävä määrä oman joukkueen perustamiseen. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä yli 600.

GrIFK Fotboll seurana muodostuu siis joukkueista ja ikäluokista. Seuratoiminnassa aktiivisesti mukana olevat ovat usein myös jonkin ikäluokan toimihenkilöitä. Seuralla on päätoiminen valemmenuspäällikkö ja liikuntakoordinaattori. Muut seuran toimihenkilöt toimivat vapaaehtoistyön periaatteella.  Pääosin seuratoiminta pyörii siis talkoohengellä, jonka tarkoituksena on järjestää nuorille mahdollisuudet mukavan lajin harrastamiseen.

Seuran ja joukkueiden toiminnasta ja ajankohtaisista asioista tiedottamisessa pääasiallinen kanava on seuran Internet-sivut www.grifkfotboll.fi. Sieltä löytyy todella paljon tietoa seurasta, mm. sen historiastakin. Eri ikäluokilla on myös omat kotisivut, joista harjoitusajat ja muut asiat löytyvät. Sivuihin kannattaa käydä tutustumassa heti ja harrastuksen aloittamisen jälkeen sivuja on syytä seurata säännöllisesti ajantasaisen informaation saamiseksi.

 

Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti seuran omassa Volkswagen kuplahallissa jäähallin vieressä. Kauniaisten keskusurheilukentän tekonurmella käyttö on kohdistettu pääasiassa vanhemmille junioreille. Saharan hiekkakentällä pelataan Espoonliigaa. Talvikauden joukkueet harjoittelevat koulujen saleissa, lämmitettävällä tekonurmikentällä seuran omassa Volkswagen kuplahallissa jäähallin vieressä sekä muissa liikuntahalleissa lähiseudulla.

 

 

 

Joukkueen / ikäluokan toimihenkilöt

Jalkapallojoukkue tarvitsee valmentajat, joukkueenjohtajan, huoltajan sekä rahastonhoitajan. Tehtäviä kannattaa jakaa eri ihmisten kesken. GrIFK Fotboll antaa apua/neuvoa kaikkiin tehtäviin. Aloituspaketin eli kartioita ja liivejä uusi ikäryhmä saa seuralta.

 

Valmentajat: Valmentaja johtaa pelaajien harjoitukset. Apuvalmentajaksi ryhtyminen ei edellytä aikaisempaa jalkapallokokemusta, vaikkakin se on eduksi. Valmentajalta tarvitaan halua ja motivaatiota olla mukana lasten harrastuksessa sekä intoa ja kykyä johtaa / auttaa harjoitusten läpivienti. Seuran valmennuspäälliköltä voi kysyä apua pulmatilanteissa. Seura tarjoaa Futisvalmentajan startti sekä ikävaihekoulutukset 5-7.v ja 8-11.v kurssit valmentajina toimiville. Sen jälkeen vastuuvalmentajat voivat edetä UEFA-C:lle ja mahdollisesti UEFA B-koulutukseen.

Joukkueenjohtaja: Joukkueenjohtaja organisoi joukkueen toimintaa. Hän vastaa mm. pelaajien lisensseistä, seuralle tilitettävistä maksuista yhdessä rahastonhoitajan kanssa, harjoitusvuoroista ja varusteista. Hän tiedottaa pelaajien vanhempia joukkueen tapahtumista ja toimii linkkinä joukkueen ja seuran välillä. Hän saa apua seuran toimihenkilöiltä. Työnjaosta eli mitä joukkueen asioita kukakin joukkueessa hoitaa, on hyvä sopia joukkueen toiminnan alussa.  

Huoltaja: Joukkueen huoltaja on läsnä harjoituksissa ja huolehtii huoltolaukun/ensiapuvälineiden kuljettamisesta harjoituksiin ja peleihin. Huoltaja auttaa lapsia esim. loukkaantumisten yhteydessä, pitää kirjaa harjoituksiin osallistuvista pelaajista (osallistujalista) ja vanhemmissa junioreissa tuo vesipullot harjoituksiin.  Pienten pelaajien kohdalla huoltajan tehtävät painottuvat usein käytännön avustamiseen.

Rahastonhoitaja: Hoitaa joukkueen raha-asiat. Maksaa joukkueen harjoitusvuorolaskut ja koordinoi joukkueenjohtajan kanssa tarvittavien maksujen keräämisen ja tilittämisen seuralle sekä piirille. Rahastonhoitaja pitää kirjaa joukkueen tuloista ja menoista, tekee yhdessä joukkueenjohtajan kanssa joukkueen tilinpäätöksen (seuran omalle kaavakkeelle) ja huolehtii sen palauttamisesta seuralle vuoden lopussa.

Vanhempien merkitys: Aktiivinen osallistuminen lasten harrastuksiin on tärkeää niin oman lapsen kuin koko joukkueen ja seuran kannalta, sillä sitä vähemmän työmäärä kasautuu muutamalle toimijalle.  Vapaaehtoistoimijat ja aktiiviset vanhemmat mahdollistavat joukkueen ja seuran toiminnan jatkumisen!

MITÄ ALOITTELEVA JALKAPALLOILIJA TARVITSEE?

Jokaisella pelaajalla on oltava vakuutus. Kokeiluajan oma vakuutus ja seuraan liityttäessä joukkueelle joukkuemaksun(joukkue laskuttaa) ja seuralle pelaajamaksujen (seura laskuttaa) maksun jälkeen joukkue hankkii pelaajalle oikeanlaisen vakuutuksen ja pelipassin yhdessä seuran liikuntakoordinaattorin kanssa. Junioripelaajan jalkapallovakuutus sisältyy jalkapallolisenssiin. Se kattaa seuran harjoituksissa, peleissä ym. tilaisuuksissa sattuneet tapaturmat. Vakuutus hankitaan/maksetaan Suomen Palloliitolle seuran/joukkueen toimesta Palloliiton Palloverkossa. Suomen Palloliiton pelaajavakuutuksia hoitaa vakuutusyhtiö AON.

Kysy joukkueenjohtajalta eli jojolta, kuka mitäkin asioita joukkueessa hoitaa.

Pelipassi

Pelaaja tarvitsee pelipassin aina, kun hän on mukana Suomen palloliiton ja sen piirien (Uudenmaan piiri) organisoimassa jalkapallotoiminnassa. Pelipassi on voimassa (1.1-31.12). Joukkue hankkii tämän pelaajalle pelaajan maksettua sovitut maksut. Kentälle ei saa päästää pelaajaa jolla ei ole pelipassia eikä vakuutusta kunnossa.

Suomenojan Intersportista saa alennuksen varusteista, joukkuevaatteet kukin ostaa itse.

Kengät

Jalkapalloilun voi aloittaa lenkkareilla. Harrastuksen jatkuessa kannattaa kuitenkin mahdollisimman pian siirtyä käyttämään jalkapalloiluun tarkoitettuja kenkiä. Kannattaa seurata jalan kasvua ja varmistaa, että pelaajalla on aina sopivankokoiset kengät.

Säärisuojat

Jokaisen seuran pelaajan on ehdottomasti ostettava itse ja käytettävä säärisuojia. Vakuutus ei korvaa jalkavammoja, jotka ovat aiheutuneet ilman säärisuojuksia pelaavalle. Nykyaikaiset suojukset suojaavat myös arkoja nilkan luita ja nivelsiteitä. Hanki oikean kokoiset säärisuojat. Liian isot säärisuojat haittaavat pelaajan liikkumista ja vaikeuttavat pallon hallintaa. Säärisuojia voi hankkia seuran yhteistyökumppanilta, Intersport Suomenoja. Ostoista saa seura bonuksia. Seura jakaa sitten bonukset hallituksen päättämällä tavalla. Mainitse Grani futis ja ikäluokka kassalla.                   

Juomapullo

Harjoituksiin tulee ottaa mukaan aina oma vesipullo. Pulloon kannattaa kirjoittaa oma nimi, kuten kaikkiin muihinkin pelaajan varusteisiin.

Pallo

Jokainen jalkapalloilija tarvitsee ja hankkii itse oman pallon ja tuo sen pumpattuna harkkoihin. Kysy jojolta mitä kokoa joukkueessa käytetään. Pallo ei saa olla liian kova, koska se voi vaikeuttaa potkaisemista ja puskeminen on kivuliasta. Merkitse oma pallosi selvästi, jotta löydät sen harjoituksen päätyttyä.     

Housut

Pelatessa on hyvä käyttää oikeanlaisia housuja. Hiekkahousut kestävät kulutusta ja kontaktia hiekalla. Nurmella ja tekonurmella pelatessa myös verkkari/collegehousut ovat hyviä. Housuja voi hankkia Intersportista itse tai kysy tehdäänkö joukkueessa yhteistilaus.

 

Treenit tekonurmella(talvella)

Lämpötila on varsinkin talvella alhainen, joten lämmin pelivarustus on tarpeellinen. Pelaajilla on hyvä olla riittävästi vaatetta päällä, myös pipo ja hanskat.

 

Toimintamaksu

Uusi pelaaja on tervetullut käymään harjoituksissa tutustumassa joukkueen kanssa sovitun ajan. Tutustumisaika on maksuton. Tutustumisaikana pelaajan vanhemmat vastaavat vakuutuksesta. Pelaajan liittyy joukkueeseen ja seuraan maksamalla sovitut joukkue- ja seuramaksut.

Maksu koostuu mm. jäsenmaksusta, harjoitusvuoro-, peli- , turnaus- ja kilpailumaksuista, valmennuskuluista ja seuran yleiskuluista. Seura laskuttaa vuotuisen pelaajamaksun.

 

KYSY kun et tiedä

Mikäli mieleen nousee kysyttävää, käänny rohkeasti seuran toimihenkilöiden puoleen.

 

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi jalkapalloharrastuksen pariin!

 

Pipsa Manninen

liikuntakoordinaattori

GrIFK Fotboll rf

pipsa.manninen.grifkfotboll@ouitlook.com

p.0407168444