Ennakko: GrIFK vs FF Jaro 14.8. klo 18:30

11.8.2016


Grani kohtaa legendaarisen FF Jaron Keskuskentällä sunnuntaina 14.8. klo 18:30. Jaro on sarjassa yllättäen vasta yhdeksäs, mutta joukkueen edellisestä tappiosta on aikaa lähes kuukausi. Grani on seitsemäs, ja alla on vierastappiot Hakaa ja Jazzia vastaan. Vastaavasti Jaro voitti viime kierroksella EIF:n kotonaan hienosti 5-0.

Porissa Grani johti ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta toisella puoliajalla Jazz meni ohi. Päävalmentaja Rami Luomanpää ei ole tyytyväinen Jazz-peliin:

”Jazz-pelin toisen jakson ilmeeseemme en ole millään tavalla tyytyväinen. Emme antaneet kaikkea itsestämme. Ei voi pelata 90 prosentin suorituksella. Ensimmäisellä jaksolla oli kaksi tolppaa ja yksi lirupallo, jonka vastustaja pelasti maaliviivalta. Emme käyttäneet omia mahdollisuuksiamme ja pelasimme huonon toisen jakson.”   

Granin ja Jaron edellinen kohtaaminen päättyi 2-2 tasapeliin Pietarsaaressa. Päävalmentaja Luomanpää, millaisia ajatuksia Jaro herättää?

Tietysti Veikkausliigasta tippunut seura herättää kunnioitusta. On ollut tiedossa, että Jaron materiaali ja osaaminen riittää parempaan, mitä alkukausi näytti. Valmentajanvaihdoksella ei sinänsä välttämättä ole suurta merkitystä, sillä pohjatyö on tehty aikaisemmin, ja Jaro olisi noussut joka tapauksessa ylöspäin sarjassa.

Olemme tyytyväisiä, että pääsemme pelaamaan kotikentälle ja kotiyleisön eteen. Se antaa meille itseluottamusta tekemiseemme. Nurmikentillä meillä on ollut jostain syystä vaikeuksia pallollisessa pelaamisessamme.”

Millaista kokoonpanoa voimme odottaa Jaro-otteluun?

”Kokoonpanoon ei varmaan tule isoja muutoksia edellisestä pelistä. Näyttää siltä, että Joonas Ilomäki on täydessä pelikunnossa. Jazz-ottelussa ei haluttu ottaa riskiä hänen suhteensa. Daniel Stevensillä on sormivamma, jonka paraneminen kestää lääkärin mukaan pari viikkoa. Sami Salmi ei ole vielä pelikunnossa. Toni Takamäki on pelikiellossa.”

Onko mahdollista, että näemme keskikentän kolme taituria, Luoto, Törmänen ja Seferi, samaan aikaan kentällä?

”Varmasti jossain vaiheessa nähdään, mutta ei välttämättä vielä Jaro-pelissä.”

Jaro-pelin jälkeen sarjasta on pelattu 2/3. Millaisia ajatuksia tämä herättää?

”Olemme pystyneet osoittamaan peleissä, että tämä on meille oikea sarjataso ja että pystymme voittamaan minkä joukkueen tahansa. Mutta en ole vielä tyytyväinen siihen, mihin olemme joukkueena pystyneet pelillisesti. Meillä on hyviä otteluita, mutta oikeastaan meillä ei ole vielä yhtään hyvää 90 minuuttia. On ollut hyviä jaksoja jokaisessa ottelussa, mutta sitten tulee huonoja suorituksia. Tässä meillä on vielä töitä tehtävänä. Suurin tällä hetkellä oleva aihio liittyy puolustuslinjan toimintaan. Siinä on sellainen ongelma, että meillä ei kovin monessa pelissä ole ollut sama puolustuslinja käytettävissämme. Sarja on vielä pitkä, joten meillä on aikaa parantaa puolustuspelaamistamme.”

”Sarja on tasainen. Olemme juuri niillä sijoilla nyt ja sarjan päättyessä, mitä ansaitsemme. Tiedämme, että meillä on potentiaalia olla viiden-kuuden sakissa. Mutta se vaatii täyttä onnistumista, ja että olemme henkisesti ja fyysisesti sata prosenttia peleissä mukana sekä onnistumme pelaajavalinnoissa ja taktisissa valinnoissa.”

 

Ottelu on myös nähtävissä Veikkaus TVssä.