Grani kukisti sarjakärjen!

28.6.2016

EM-kisojen välipäivänä pelattiin hyvälaatuista jalkapalloa auringon hellimällä Kauniaisten Keskuskentällä. Grani kohtasi Ykköstä johtavan KPV:n. Kauniaislaiset kaipasivat lisäpisteitä, ja niitähän tuli.

Ottelu alkoi tasaväkisesti. Johannes Strömin vartioimalle maalille ei juuri tullut vaarallisia palloja, vaikka etukäteen tiedettiin KPV:n vahva erikoistilannepelaaminen ja pääpelivoima. Erityisesti toppari Takamäki voitti useita ilmapalloja kotijoukkueen hyväksi.

16. minuutilla ”Vallu” Seferi antoi hyvän vaparin maalille, josta pallo puskettiin KPV:n maaliin. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi. 28. minuutilla Timo Mikkonen pääsi hyvään paikkaan rankkarialueen ulkopuolella. Mikkosen ratkaisu oli reilusti maalin yli suuntautunut laukaus. Tilanteessa olisi voinut harkita syöttöä laidassa kiitäneelle Joonas Ilomäelle. No, pääasia, että tehdään päätöksiä, sanoisi joku.

Pari minuuttia edellisestä Lassi Luoto antoi oivan kulman, mutta seurauksena oli puskulla toimitettu pallo suoraan KPV:n maalilla pelannutta Janne Henrikssonia päin. 38. minuutilla Joonas Ilomäen taistelun seurauksena pallo kimposi Petter Meyerille hyvään vetopaikkaan. ”Petskun” laukaus meni kuitenkin hiukan ohi. Hetkeä myöhemmin Mikkonen harhautti vastustajan, mutta tämäkin veto suuntautui vähän ohi maalin. Kotijoukkueella oli selvästi enemmän maalintekopaikkoja ensimmäisellä puoliskolla, mutta tauolle mentiin silti tasatilanteessa. Fiilis oli kuitenkin myönteisen odottava.

Toisen jakson alkuminuuteilla Dani Langhoffilla ja Joonas Ilomäellä oli hyvää syöttelyä KPV:n rankkarialueen kulmassa. Tämän seurauksena Joni Kaasinen pääsi kokeilemaan onneaan kierteisen vedon muodossa. Hienosti leijaillut pallo päätyi lopulta tolppaan ja näin seiskan tämän kauden maalia saadaan vielä odottaa.

49. minuutilla Grani sai vaparin noin 25 metristä, mutta Mikkosen laukaus jäi muuriin. 10 minuuttia myöhemmin hyvin pelannut Faton Seferi sai pallon boksin ulkopuolella, otti muutaman askeleen sivulle ja veti hienosti alanurkkaan. 1-0!

Pari minuuttia myöhemmin loistavan ottelun pelannut Joonas Ilomäki nousi laidaltaan ja antoi erinomaisen syötön Danille. Tämän seurauksena Grani sai hyvää painetta KPV-maalille, mutta viimeistelyssä ei aivan onnistuttu. KPV sai vahvemman otteen pelistä viimeisen vartin aikana, mutta erityisen vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan enää nähty. Kuvaavaa oli erään katsojan kommentti ottelun loppupuolella: ”Jätkät taistelee. Me ollaan kuin Islanti.”

Grani oli hallitsevampi osapuoli ottelussa ja ansaitsi voittonsa. Joukkueen taisteluilme oli erinomainen. Lauantaina on vierasottelu Kotkassa klo 16. Kaikki paikalle kannustamaan Grani ensimmäiseen vierasvoittoon!