Ennakko: GrIFK – FC Jazz 5.6.2016 klo 18:30

3.6.2016

Grani kohtaa kauden viidennessä kotiottelussaan FC Jazzin Porista 5.6. klo 18:30. Jazz on pelannut Veikkausliigassa viimeksi vuonna 2004. Viimeiset suomenmestaruudet ovat vuosilta 1993 ja 1996. Kauniaisiin saapuu siis varsin perinteikäs seura jälleen kerran.  

Kauniaislaisilla on alla hieno 2-1 voitto Hakasta. Vastaavasti Jazz hävisi viime kierroksella TPS:lle 5-1. Grani on mukavasti neljäntenä sarjassa. Yhtäältä sijoilla 5–8 olevat joukkueet ovat vain pisteen päässä. Toisaalta kärkeen on matkaa vain kolme pinnaa. Jazzin alkukausi on ollut haastava: vain yksi piste kuudesta pelistä maalisuhteella 10–20. Siitä huolimatta Jazzia ei tule aliarvioida päävalmentaja Rami Luomanpään mukaan:

Moni voi tuijotella sarjataulukkoa ja todeta, että Jazzin pitäisi olla helppo pala, kun on kerännyt vain yhden pinnan. Jos sarjataulukkoa osaa katsoa oikealla tavalla, niin Jazz on tehnyt huomattavasti enemmän maaleja kuin esimerkiksi me. Jos ne tekevät kolme maalia per ottelu, niin meidän maalimäärät eivät riitä voittamaan sitä ottelua. Meidän pitää pystyä puolustamaan äärettömän hyvin Jazz pois maalipaikoilta. Silloin meillä on mahdollisuus voittaa.”  

Jazzin maalivahti Lauri Pirhonen edusti FC PoPaa kaudella 2007, kun PoPa ja Grani taistelivat tiukasti noususta Ykköseen. Jazzia valmentaa kokenut John Allen. Hän on valmentanut Kakkosen SalPaa, jonka Grani kohtasi useita kertoja Kakkosessa vuosien varrella. Näin ollen Kauniaisten Keskuskenttä on Allenille varsin tuttu.

Luomanpää odottaa innolla Allenin kohtaamista:

Allenin ryhmät ovat yleensä periksi antamattomia. Minun ja Allenin kohtaamiset Ykkösessä taitavat toistaiseksi mennä Allenin hyväksi, sillä valmentaessani FC Espoota, pelasimme Allenin valmentamaa RoPSia vastaan vieraissa tasan ja hävisimme kotona. Katsotaan, josko nyt saisi korjattua tätä saldoa.”  

Granilta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Elja Heiskanen ja Sami Salmi. Haka-ottelussa loukkaantunut Jonas Britschgi on todennäköisesti poissa koko loppukauden. Todennäköisesti myös Faton Seferi puuttuu vielä pelaavasta kokoonpanosta. Janne Törmänen on palannut joukkueharjoituksiin, mutta tuskin pelaa vielä sunnuntaina.