Raportti: GrIFK - EPS 2-1

26.8.2019

Kakkosen B-lohkon putoamistaistelun kannalta elintärkeää paikkalisottelua oli saapunut katsomaan mukavat 228 katsojaa. Ottelun asetelma oli selvä: pisteen putoamisviivan yläpuolella oleva kotijoukkue tarvitsi pisteitä tavoittaakseen pisteen edellä olevan EPS:n ja myös kasvattaakseen etumatkaa pisteen päässä viivan alapuolella olevaan KäPaan, joka pelasi samaan aikaan sarjakolmosta KaaPoa vastaan. Todellinen kuuden pisteen ottelu oli siis tiedossa. Lisätunnelmaa otteluun loi se tosiasia, että sekä EPS:n pelaajistossa että taustoissa on pitkän linjan ex-granilaisia. Esimerkiksi EPS:n valmentaja Rami Luomanpää on nähty edellisen kerran vastustajan valmentajana Keskuskentällä viime vuosikymmenellä, jolloin hän valmensi FC Espoota.

Grani oli tehnyt kokoonpanoonsa vain kaksi muutosta. Toni Vuorinen palasi tolppien väliin, ja pelikiellosta vapautunut Joonas Ilomäki oikeaksi laitapakiksi Otto Pitkäsen tilalle.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat sekavaa peliä. Sen jälkeen kotijoukkue sai juonesta kiinni, ja ensimmäinen varsinainen tilanne nähtiin 12. peliminuutilla. Niko Perera antoi pitkän sivurajaheiton, jonka seurauksena pallo päätyi Lassi Luodon päähän boksin rajalle. Lassi jatkoi päällään Petter Meyerille pilkun paikkeille, ja Petsku siirsi pallon yhdellä kosketuksella alanurkkaan. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi.

10 minuuttia myöhemmin Dani Langhoff teki ovelan harhautuksen kuudentoista laidalla ja syötti boksissa olleelle Janne Törmäselle. Törö jatkoi Samu Langhoffille, joka sijoitti pallon maaliin, ja Grani siirtyi 1-0 johtoon. Tällaista suorittamista Danilta on toivottu. Nyt tuli hieno onnistuminen.

Kotijoukkue joutui maalin jälkeen vaihtamaan keskushyökkääjä Jonas Britschgin pois kentältä. Hänen tilalleen tuli Niko Pulkkinen. Pulu ei kuitenkaan mennyt kärkeen, vaan hän sijoittui laidalle Samu Langhoffin paikalle. Samu siirtyi kärkeen Petskun pariksi. 

34. minuutilla Pulkkinen taisteli pallosta boksissa, ja pallo päätyi Luodolle boksin rajalle. Luoto sai melko rauhasti viritellä pyssyään, mutta laukaus meni reilusti yli maalin.

37. minuutilla vahvasti pelannut Samu Langhoff eteni vasemmalla laidalla ja syötti boksiin Meyerille. Petsku sai pallon haltuunsa EPS-puolustajan avustuksella ja sijoitti sen alanurkkaan. Tällä kertaa maali hyväksyttiin, ja Grani siirtyi ansaittuun 2-0 johtoon.

EPS:n ensimmäinen laukaus maalia kohti nähtiin 43. minuutilla, kun ex-granilainen Faton Seferi laukoi kuudentoista rajalta kohti alanurkkaa. Toni Vuorisella oli kuitenkin helpohko työ torjua pallo.

Grani hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja tauolla katsomossa toivottiin, että hyvä vire jatkuisi myös seuraavan 45-minuuttisen ajan. Toisella puoliajalla nähtiinkin useita tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. 52. minuutilla Joonas Ilomäki kurotti jalkansa palloon ja sai kaaripallolla Pulkkisen läpiajoon. EPS:n vahvasti pelannut veskari Otto Brusiin tuli kuitenkin hyvin vastaan maaliltaan ja torjui nopeasti etenevän Pulun laukoman laukauksen. Pari minuuttia myöhemmin Dani Langhoff sai pallon varkain EPS-pelaajalta ja pääsi läpiajoon. Laukaus jäi kuitenkin yleisön yllätykseksi vaisuksi, ja Brusiin poimi kudin helposti. Seuraavan tilanteen rakenteli Samu Langhoff, joka taisteli pallon itselleen, eteni laidasta maalia kohti ja syötti Meyerille maalille. Petsku ei kuitenkaan ehtinyt palloon. Heti perään Pulkkinen syötti Petskulle boksiin, mutta Brusiin torjui tilanteesta seuranneen laukauksen.

68. minuutilla EPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Tilanteesta seurasi flipperipallo, muttei kuitenkaan erityisen vaarallisia laukauksia maalia kohti. Kaksi minuuttia myöhemmin Zakaria Osman sai loistavan ristisyötön boksin kulmalle ja laukoi upeasti takanurkkaan. EPS oli pelissä mukana, ja taistelu pisteistä alkoi. Seurasi tilanteita molemmissa päädyissä, mutta Grani kesti ja otti tärkeän voiton.

KäPa johti otteluaan KaaPoa vastaan pitkään, mutta ottelun lopussa KaaPo käänsi tilanteen edukseen ja voitti 2-1. Näin ollen vihreävalkoiset nousivat kolme pistettä käpyläläisten yläpuolelle, ja EPS:kin jäi kahden pisteen päähän alapuolelle. Täten asetelma loppukauden viiteen jäljellä olevaan otteluun on hyvä. Grani on pelannut kuusi peliä putkeen tappioitta. Omiin on päästetty neljä maalia. Kuntopuntarissa joukkue on toisena Ilveksen takana. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että pisteitä on yhä otettava, ja seuraava "cup"-ottelu onkin ensi lauantaina Leppävaarassa FC Espoota vastaan.