Raportti: GrIFK - KäPa 2-0

12.8.2019

Kamppailu Kakkosen B-lohkon sarjapaikasta käy kuumana, sillä ennen kierrosta neljä viimeistä joukkuetta olivat seitsemän pisteen sisällä: KäPa 14p, EPS 13p, GrIFK 11p ja TamU 8p. Keskikastissa majaileva FC Jazz kohtasi klo 17 alkaneessa ottelussaan EPS:n. GrIFK-KäPa-ottelu alkoi klo 18:30 ja silloin FC Jazz johti EPS:ää vastaan 2-1. Näin ollen näytti siltä, että KäPa voisi tehdä etäisyyttä putoamisviivaan voittamalla Granin, ja vastaavasti kauniaislaiset voisivat nousta putoamisviivan yläpuolelle.

Granilla oli alla kolmen ottelun tappioton putki. Vastaavasti käpyläläisten vahva keskikesän käyrä (tasuri Gnistania vastaan ja voitot FC Espoosta ja SalPasta) on loppukesästä kääntynyt alaspäin, sillä joukkueella oli alla tappiot sekä Ilvestä että FC Jazzia vastaan.

Kotijoukkue oli tehnyt avauskokoonpanoon yhden pelaajamuutoksen edellisen kierroksen pelistä Pallo-Iiroja vastaan, sillä pelikiellosta vapautunut Petter Meyer palasi kentälle Niko Pulkkisen tilalle. Tämä tarkoitti sitä, että hyvin kärjessä pelannut Samu Langhoff siirtyi linkiksi.

GrIFK aloitti ottelun vahvalla pallonhallinnalla, ja jo seitsemän minuutin pelin jälkeen tilanteita oli saatu luotua erityisesti vasemman laidan kautta ja kahden kulmapotkun avulla. Omille päätyvien syöttöjen määrä oli suuri, ja KäPa sai vain muutamia vastahyökkäyksiä ensimmäisellä puoliajalla. 37. minuutilla saatiin vihdoin tulosta, sillä Samu Langhoff syötti boksissa Jonas Britschgille, joka sijoitti pallon maaliin KäPa-veskari Paavo Valakarin kyljen alta. 

42. minuutilla Dani Langhoff syötti Samulle boksiin, mutta puolustaja onnistui pelastamaan tilanteen kulmapotkuksi. Puoliajalle siirryttiin täten kotijoukkueen 1-0 johdossa. Peli näytti hyvältä, mutta pitkän linjan granivaikuttaja totesi tauolla osuvasti: "ei aivan yhtä terävää kuin Jazzia vastaan".

Toisen puoliajan alussa Samu syötti Britschgille maalin eteen, mutta tilanne päättyi jälleen kulmapotkuksi. Kulmista ei kuitenkaan saatu kovin vaarallisia tilanteita aikaiseksi, vaan pallo leijui muutaman kerran jopa päädystä yli.

60. minuutilla KäPa:n Chinedu Akuvuo sai pallon Toni Vuorisen vartioimaan maaliin, mutta tuomari näki, että Lassi Luotoa rikottiin tilanteessa. 71. minuutilla nähtiin tavanomainen pallontavoittelutilanne, jossa KäPan Miika Kauppila loukkaantui ikävännäköisesti. 

Käpyläläiset hallitsivat toista puoliaikaa, mutta eivät kuitenkaan saaneet erityisen vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Sen sijaan kentälle vaihdetun Vili Nyströmin pallonriistot tuottivat tulosta 82. minuutilla. Nyström taisteli pallon itselleen KäPan kenttäpuoliskolla, syötti Petter Meyerille, eteni maalia kohti ja "Petsku" syötti takaisin. Nyström kiitti ja viimeisteli loppunumeroiksi 2-0. Kauden toinen kotivoitto ja toinen nollapeli oli tosiasia. 

GrIFK on pelannut peräkkäin neljä ottelua tappioitta ja omiin on päästetty vain kaksi maalia. Saldo on siis varsin mukava. Koska EPS hävisi ottelunsa Jazzille, Grani nousi KäPa-voiton myötä putoamisviivan yläpuolelle. Sarja on tasainen, ja "cup"-pelit jatkuvat, eli otteluista on otettava pisteitä, jotteivät kilpailijat karkaa. EPS on pisteen päässä alapuolella, ja KäPa pisteen edellä. Nykyisellä peli-ilmeellä on kuitenkin realistista odottaa pisteitä saatavan. Seuraava peli on jo ensi perjantaina, kun sarjaa ylivoimaisesti johtava Gnistan kohdataan legendaarisella Oulunkylän tekonurmella. Gnistankin näyttää pitävän ottelua sen verta tärkeänä, että Gnistanin kannattajien suuresti arvostama Ogelin seuralegenda sekä pelaajana että taustavaikuttajana nähtiin seuraamassa KäPa-ottelua.