Raportti: TamU-GrIFK 1-1

22.7.2019

Grani kohtasi Pyynikin urheilukentällä legendaarisen Tampere Unitedin niin upeassa kesäillassa kuin olla voi. Yli 300 katsojaa oli saapunut seuraamaan molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeää kamppailua. Molempien olisi nimittäin saatava pisteitä sarjassa säilymisen kannalta.

Vierailla oli ottelussa uusi valmennusjohto: Granin P06-junioreiden valmentaja Leif Grandell ja viime kauden päävalmentaja Mark Soutar. Lisäksi Jonas Britschgi oli liittynyt joukkueeseen ja pelasi kärjessä Petter Meyerin rinnalla. Kauniaislaiset aloittivat ottelun pirteästi. Pallo liikkui jalasta jalkaan kenties parhaiten koko tänä vuonna. Syöttöpelin lisäksi myös asenne näytti hyvältä. Aktiivisuus tuottikin tulosta jo kuudennella minuutilla, kun Britschgi pääsi tuikkaamaan maalinedusruuhkasta johtomaalin. Tässä kohtaa näytti, että vihreävalkoiset voisivat voittaa ottelun parillakin maalilla. Petter Meyerille pelattiin useita palloja linjan taakse, mutta linjatuomari katsoi ne paitsioksi.

37. minuutilla TamU:n Topi Järvi sai pallon varkain laidassa, eteni kohti maalia ja laukoi boksin ulkopuolelta kohti alakulmaa. Hetken näytti siltä, että laukauksesta ei tulisi maalia, mutta niin vain pallo päätyi verkkoon. Manselaiset sekä kentällä että katsomossa piristyivät maalista, ja hallinta siirtyi TamU:lle koko loppuottelun ajaksi.

Toisella puoliajalla tamperelaiset hakivat voittomaalia ja saivatkin useita paikkoja, joista yhden Joni Kaasinen pelasti maaliviivalta. Granilla oli muutama vastahyökkäys, mutta varsinaista pelinrakentelua ei nähty.  

Petter Meyer sai suoran punaisen 75. minuutilla kevyehköltä näyttäneen tilanteen seurauksena. Pääpallon tavoittelussa ilmeisesti Meyerin kyynärpää osui TamU-pelaajaan, peli jatkui ja päätuomari reagoi vasta linjatuomarin lipun heilutukseen. Tuomareiden lyhyen keskustelun jälkeen Meyerille nousi punainen, joten hän on sivussa kahdesta seuraavasta ottelusta.

Kumpikaan joukkue on tuskin täysin tyytyväinen yhteen pisteeseen, mutta loppujen lopuksi tasapeli oli oikeutettu lopputulos. Granilla oli etsikkoaikansa ottelun alussa ja vastaavasti TamU:lla loppupuolella. 

Seuraavan kerran vihreävalkoiset hakevat täyttä pistepottia FC Jazzia vastaan Kauniaisten Keskuskentällä tiistaina 30.7. klo 18:30.