GrIFK - Honka Akatemia 1-1 (0-0)

29.6.2019

Kauniissa kesäsäässä pelattu paikallisottelu merkitsi Granille uutta alkua. Valmentajavaihdoksen myötä pelisuunnitelma oli päivitetty suoraviivaisemmaksi, vähemmän riskejä ottavaksi ja myös koordinoitu prässi oli palautettu hyökkäyspäähän. Penkin päässä häärinyt junioripuolelta lainattu Lefa Grandell ja kentällä myös pelaajana menestyksekkäästi esiintynyt Lassi Luoto saivat näin uuden, positiivisen ja tuloshakuisen ilmeen peliin. Lähtökohdat eivät olleet aivan parhaat mahdolliset erinäisten loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi mutta kuten joku viisas alan asiantuntija joskus on tokaissut: "Niillä pelataan jotka ovat käytettävissä."

Granilla oli heti ottelun alussa tolppalaukaus osittaisen läpiajon tuloksena (design Petter Meyer) mutta myös Honka sai ensimmäisellä puoliajalla aikaiseksi muutaman vaarallisen tilanteen jotka kuitenkin illan Man-of-the-Match, Granin veskari Toni Vuorinen viimeistään pysäytti. Granin puolustus esiintyi kokoonpanossa jota ei aikaisemmin oltu nähty. Hongan nuorta ja liikkuvaa joukkuetta vastaan linja pärjäsi jo lähtökohtaisesti hyvin kun ei otettu turhia riskejä vaan tarvittaessa toimitettiin pallo pois vaarallisilta vesiltä tilaneteen mennessä liian tiukaksi. Puolustustyötä auttoi varmasti myös kapteeni Törmäsen ja Luodon yhtäaikainen pelaaminen keskuskentän keskellä jonka myötä palloa pystyttiin pitämään myös muualla kuin puolustuslinjassa sivuttain siirtämällä. Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla pelin yleisilme ei juurikaan muuttunut. Honka pyöritti näennäishallintaa pitämällä palloa omassa päässään ja Grani iski vastaan vaarallisilla vastahyökkäyksillä päästessään katkoihin. Honka aloitti vaihtoruletin Grania aikaisemmin ja saikin siitä lisää liikettä kentälälle. Reilun 70 minuutin kohdalla Honka toimitti pallon Granin maaliin mutta avustavan tuomarin lippu nousi välittömästi pystyyn paitsion merkiksi. Tuomari näytti paitsiota mutta Hongan pelaajien kokoonnuttua linjamiehen ja tuomarin ympärille pidemmäksi aikaa tuomio muuttuikin yllättäen maalin hyväksymiseksi. Liekö sitten tuomari saanut VAR huoneesta lisäinformaatiota, vastaavaa mielipidemuutosta ei äkkiseltään tule mieleen kotimaisilta tai kansainvälisiltä kentiltä viime vuosikymmeniltä montaakaan. Honka joka tapauksessa siis 0-1 johtoon tässä vaiheessa.

Grani otti tämän jälkeen vahvan otteen ja nosti prässiään. Honka yritti tappaa aikaa siirtelemällä palloa puolustuslinjassa ja maalivahdille. Tämä kostautui kun kentälle vaihdettu Samu Langhoff ja Petter Meyer koordinoivat prässäystään siten että pallo lipesi Hongan maalivahdilta juuri sen verran jalasta että Meyer pääsi siihen kiinni. Hyvinkin pienestä kulmasta Petter onnistui liruttmaan pallon tolppien väliin. Tilanne siis 1-1 ja kesäillassa soi kannattajien "Petter Meyer, solen skiner" laulu!

Loppuminuuteilla kummallakin joukkueella oli paikkansa viedä kolme pistettä mutta lisämaaleja ei syntynyt joten pisteet jaettiin. Kentällä nähty uusi ilme lupaa hyvää jatkoa ajatellen!