Kimmo Kantolasta GrIFK:n uusi päävalmentaja

31.10.2018

Grankulla IFK on nimennyt Edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Kimmo Kantolan. Kantola, 35, on toiminut valmentajana vuodesta 2000 lähtien muun muassa Kyrkslätt Idrottförening:in edustusjoukkueessa sekä saman seuran eri juniori-ikäluokissa.

Viimeisimmässä valmennustehtävässään hän oli mukana nostamassa FC Esport Honkaa Veikkausliigaan syksyllä 2017.  Hän liittyi tuolloin Vesa Vasaran valmennustiimiin pelianalyytikoksi kesken kauden palattuaan juuri sitä ennen Suomeen Italiasta, jossa hän työskenteli yhden kauden milanolaisen Accademia Internazionale Calcion juniorivalmentajana.

1+1 –mallisen sopimuksen tehnyt Kantola on innoissaan uudesta haasteestaan:

 ”Tämä on ennen kaikkea upea mahdollisuus. Grani on seurana perinteikäs ja sillä on erinomaisen hyvä maine avoimena ja rehellisenä seuraympäristönä. Näen täällä kuitenkin myös paljon sellaista nukkuvaa potentiaalia, jota nyt aletaan meidän toimestamme herättelemään liikkeelle. Haluan olla mukana rakentamassa tänne toimintaympäristöä, jossa laadukas arki on kaiken keskiössä. Haluamme harjoitella paremmin kuin mikään muu seura koko Suomessa. Realiteetti on kuitenkin se, ettemme voi kuitenkaan harjoitella joka päivä tai edes niin paljon kuin haluaisimme. Aika on siis meidän tilanteessamme hyvinkin rajallista ja siksi jokaisen harjoituksen on oltava paras mahdollinen. Se motivoi minua.”

Kantolan mukana GrIFK:n edustusjoukkueen valmennustiimiin liittyy myös Juho Mustonen, 23, joka siirtyy Kauniaisiin HJK:n organisaatiosta. LePassa sekä HJK:ssa juniorivalmentajana aiemmin toiminut Mustonen on Kantolalle entuudestaan tuttu jo Hongan edustusjoukkueesta, jossa kaksikko vastasi muun muassa pelitapahtumien analysoinnista sekä vastustajien tarkkailusta.

Nuorestä iästään huolimatta Mustonen tulee saamaan ison roolin Kantolan johtamasta valmennustiimistä.:

”Juska on moneen vuoteen ollut mielenkiintoisin ihminen, johon olen jalkapallossa tutustunut. Hänen intohimonsa pelin tutkimiseen sekä hänen taitonsa tehdä pelistä ja harjoittelusta syviä detaljitason huomioita on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Hän on tässä valmennustiimissä siksi, että voin oppia häneltä joka päivä uusia asioita ja olen varma, että hän pystyy kehittämään asiantuntemuksellaan sekä kriittisyydellään koko organisaatiota. Meidän tehtävämme jalkapallotoimijoina on olla avoimia ja ennakkoluuttomia voidaksemme tulla paremmiksi. Siksi on myös uskallettava olla rohkea ja rekrytoida osaamista eikä vain kokemusta tai tuttuja nimiä. Juskan palkkaaminen edustaa mielestäni upeaa ennakkoluulottomuutta seuralta”, tiivistää Kantola Mustosen palkkaamisen taustoja.

Molemmat valmentajat tekevät valmennustyötään omien siviilitöidensä ohessa. Kantola työskentelee luokanopettajana Kirkkonummella ja Mustonen työskentelee opiskeluidensa lisäksi insinöörinä ABB:lla. Selityksiä ei kuitenkaan heidän suustaan tulla kuulemaan:

”Tavoitteenamme on kehittyä valmentajina jatkuvasti. Aiomme lisätä keskustelukulttuuria suomalaisessa jalkapallossa ja ravistella vallitsevia rakenteita suhtautumalla kriittisesti sekä omaan että muiden jalkapallotoimijoiden tekemiseen. Perustamme kaiken toimintamme datan käyttöön sekä tieteelliseen analyysiin – emme tule horisemaan mitään epämääräisiä selityksiä. Olemme tässä prosessissa valmiita vasta sitten, kun saavutamme valmennuksessa sellaisen metatason, ettemme enää itsekään ymmärrä mitä olemme tekemässä. Niin syvälle haluamme päästä”, tiivistää Kantola valmennuskaksikon yhteisen tavoitteen.

 

GrIFK toivottaa Kimmon ja Juskan lämpimästi tervetulleeksi seuraan! Ensimmäiset pelaajasopimukset on myös allekirjoitettu, pysy siis kuulolla!