Janne Törmänen vauhdissa Jazzia vastaan

19.9.2018

Granin kauden 2018 toiseksi viimeinen kotiottelu FC Jazzia vastaan alkoi lievällä porilaisten hallinnalla. Pallonhallinta siirtyi kuitenkin kotijoukkueelle ensimmäisten minuuttien jälkeen. 12 minuutilla alkoi tapahtua. Ensin Elja Heiskasen sivurajaheitolla saatiin painetta ja sitten kulmapotkusta. Hetkeä myöhemmin pallo pelattiin Janne Törmäselle noin 20 metriin, ja "Törö" laukoi tarkasti Jazz-maalin takanurkkaan.

Noin kymmenen minuuttia avausmaalista Dani Langhoff syötti Petter Meyerin läpiajoon. "Petsku" ehti juuri ja juuri koskemaan palloon, mutta ohjaus meni hiukan maalin ohi. 34 minuutilla Samu Langhoff haistoi Jazzin maalivahti Rasmus Östlingin avauksen ja pääsi väliin ja läpiajoon. Jazzin puolustaja onnistui kuitenkin häiritsemään sen verran, että Östlingin oli helppo torjua Samun maalintekoyritys. Hetki edellisen jälkeen Langhoffien veljekset järjestivät upean yhden kosketuksen syöttöihin perustuvan hyökkäyksen, mutta Samu Kauppilan keskitys päätyi Jazz-pelaajan kautta Östlingille. 

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia kotijoukkue järjesti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Dani Langhoff syötti maalille ja vuosikausia kannattajien arvostusta nauttinut "Törö" Törmänen tälläsi takanurkkaan toistamiseen. Muutama minuutti myöhemmin vasemmalta annettu kulmapotku leijaili takatolpalle, ja Samu Langhoff viimeisteli maalin edestä tilanteen jo kolmeen nollaan kotijoukkueen eduksi. Ottelu näytti ratkenneen. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä Jazz viimeisteli toisen jakson ensimmäisestä hyökkäyksestään maalin, kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia.

79 minuutilla Dani Langhoff laukoi boksin kulmasta takatolppaan. Törmänen oli haaskalla, mutta tällä kertaa kotiyleisön kovasti toivoma hattutemppu jäi vielä odottamaan. Heti perään Jazz hyökkäsi laitaa pitkin, ja maalille toimitettu pallo päätyi puskun kautta alanurkkaan, josta maalivahti Toni Vuorinen kuitenkin poimi pallon varmasti. 84 minuutilla Jazz sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Laukaus lähti kohti alakulmaa. Vuorinen sai kätensä väliin, mutta peliväline löytyi silti verkon perältä. Jazz oli tullut maalin päähän. Porilaiset hakivat tasoitusta, mutta kotijoukkue kesti. Näin ollen pisteet jäivät Kauniaisiin, mikä tarkoittaa, että Grani voi vielä saavuttaa toisena olevan SalPan. Vastaavasti Jazz saa vielä metsästää pisteitä sarjapaikkansa varmistamiseksi. GrIFK:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Tapiolassa Hongan akatemiajoukkuetta vastaan.