Raportti: GrIFK-MuSa 3-0

6.8.2018

Mukavat 178 katsojaa oli saapunut seuraamaan Kakkosen B-lohkon kärkikamppailua GrIFK-Musan Salama. Asetelma oli selvä: kolmantena olevan kotijoukkueen olisi saatava pisteitä kahdeksan pistettä edellä olevasta sarjakärjestä, mikäli lohkovoittoa haluttaisiin tavoitella. MuSa oli hävinnyt edellisen kerran 26.5., jolloin kauniaislaiset hakivat 4-1 vierasvoiton Porista.

Grani oli joutunut tekemään muutoksia kokoonpanoonsa voitokkaan KäPa-pelin jälkeen, sillä toppari Niko Pereran korttitili oli täyttynyt ja seuralegenda Petter Meyer oli poissa. Näin ollen vakiolaitapakki Joni Kaasinen sai paikata Pereraa topparina, ja Samu Kauppila pääsi avaukseen laitapakiksi. Hyökkäyksessä Jonas Britschgi ja Valmir Seferi muodostivat kärkiparin, mistä syystä edellisissä otteluissa kärjessä pelannut ja vahvassa maalivireessä oleva Samuel Langhoff siirtyi laitahyökkääjäksi.

Ottelu alkoi Granin komennossa. Kuudennella minuutilla Dani Langhoff jätti laidassa hienosti tällä kertaa vasempana pakkina pelanneelle Joonas Ilomäelle, joka keskitti boksin laidalta Britschgille. Britschgin avopaikasta lähtenyt pusku meni kuitenkin MuSa-maalin yli. Neljä minuuttia myöhemmin Dani Langhoff sai pallon boksiin ja siirteli pelivälinettä näyttävästi jalalta toiselle saaden lopulta vetojalkansa vapaaksi ja laukoi upean kovan vedon takanurkkaan, 1-0.

14 minuutilla MuSan maalivahti Tomi Mikkelsson tuli maaliltaan vastaan boksin ulkopuolelle. Purkupallo suuntasi noin puolessa kentässä olevalle Britschgille, joka laukoi suoraan vastapalloon, 2-0. Ottelu oli vasta alussa, ja jo nyt oli nähty upeita maaleja.

Granin maalien jälkeen MuSa sai otetta pelistä erityisesti kulmapotkujen avulla, mutta jälleen 25 minuutin pelin jälkeen hallinta siirtyi kotijoukkueelle. 29 minuutilla Elja Heiskasen pitkä sivurajaheitto päätyi Britschgin päähän ja siitä maaliin. Peli oli 3-0, ja lienee oikeutettua sanoa, että siihen asti pelattu ottelu oli parasta Grania tällä kaudella. HIFK- ja FC Espoo -pelien kankeudesta ei ollut tietoakaan. Pallo liikkui hyvin, ja peli-iloa oli selvästi.

Toisella puoliajalla ei juuri nähty vaarallisia maalitilanteita. Täten Grani otti äärimmäisen tärkeän voiton hyvällä pelillä. Erityisen ilahduttavaa oli, että näinkin monta muutosta avauskokoonpanoon tuotti erinomaisen lopputuloksen. Seuraavaksi pisteistä taistellaan Töölössä Kiffenin vieraana 14.8.