HIFK parempi Töölössä

2.7.2018

Grani kohtasi kauden kymmennessä ottelussaan Helsingin IFK:n kakkosjoukkueen aurinkoisella mutta tuulisella Töölön Pallokentällä. Saman Safiyari oli saanut paikan avauskokoonpanossa, ja Toni Vuorinen korvasi Kimi Lindemanin maalissa. Muuten aloitettiin samalla miehistöllä kuin Honkaa vastaan viime tiistaina. Ottelun alku oli lievää Granin hallintaa, ja 15 minuutilla Saman pääsi hyvään juoksuun kohti maalia, mutta IFK:n maalivahti torjui laukauksen.

Puolen tunnin pelin jälkeen alkoi HIFK:n näytös. Ensin nappisyöttö boksin laidalta pilkun kohdalle, josta Haris Ibrahimovic puski vastustamattomasti maaliin. Seitsemän minuuttia myöhemmin helsinkiläisillä oli jälleen nopea hyökkäys, jonka päätteeksi annettiin hyvä syöttö maalille, ja Toni Vuorinen sai hakea pallon verkosta toistamiseen.

Granilla oli avausjaksolla noin viisi pitkää sivurajaheittoa, joista viimeinen annettiin lisäajalla. Elja Heiskasen linko tavoitti Samu Langhoffin pään, ja tauolle siirryttiin 2-1 tilanteessa.

Kauniaislaiset aloittivat toisen jakson terävästi. 55 minuutilla Joni Kaasinen antoi oivan syötön Dani Langhoffille, joka pääsi etenemään boksin laidasta kohti maalia, mutta sijoitus meni ohi takanurkasta. Elja Heiskasen sivurajaheitoilla saatiin luotua painetta HIFK:n maalille, mutta stadilaiset voittivat pääpallot lähes poikkeuksetta. Myös maalivahti Atte Otronen poimi heittoja kiitettävästi. Granin hyökkäyspelaamisesta puuttui ratkaisevat murtavat syötöt.

Lisäajalla Jonas Britschgi laukoi ylärimaan Heiskasen sivurajaheiton jälkitilanteesta. Tämän lähemmäksi maalia ei päästy, joten pinnat jäivät Stadiin. Näin ollen Grani siirtyi kesätauolle B-lohkon kolmantena, ottelun SalPaa (1.) ja MuSaa (2.) vähemmän pelanneena. Seuraava ottelu on FC Espoota vastaan 14.7.