Voitto Hongasta

27.6.2018

95 katsojaa oli saapunut seuraamaan Kakkosen kärkikamppailua lähes helteiselle (+24C) Keskuskentälle. Ottelun alussa kummallakaan joukkueella ei ollut selvää hallintaa. Viidennellä minuutilla avauskokoonpanoon palannut Valmir Seferi, Jonas Britschgi ja Dani Langhoff syöttelivät boksin kulman tuntumassa. Dani pääsi etenemään muutamalla harhautuksella boksiin, menetti pallon, joka ajautui Samu Langhoffille. Samu kääntyi ovelasti ja veti pallon hienosti maaliin. Yllättävä maali ja Grani johtoon.

15 minuutin pelin jälkeen hallinta siirtyi lievästi Hongalle, joka sai muutaman vaparin hyvästä paikasta. Kimi Lindeman Granin maalilla ei kuitenkaan joutunut vaativiin torjuntatöihin.

43 minuutilla Valmir Seferi pääsi läpiajoon, mutta oikealla jalalla lähtenyt laukaus päätyi kulmaksi Hongan maalivahti Felix Ferahyanin kautta. Kulmapotkusta pallo ajautui Daniel Stevensille, jonka kuti meni maalin yli. 45 minuutilla Kimi Lindeman avasi pitkän pallon, jonka Petter Meyer otti hienosti haltuun. Petsku jatkoi Dani Langhoffille, joka viimeisteli varmasti. Tauolle siirryttiin mukavassa 2-0 johdossa. Ensimmäinen puoliaika oli rikkonainen, mutta yhtään varoitusta ei kuitenkaan jaettu. 

Honka ei saanut toisella puoliajalla vaarallisia laukauksia Granin maalia kohti, joten pisteet jäivät Kauniaisiin. Grani vaihtoi kentälle 48 minuutilla edellisessä KaaPo-ottelussa debyyttinsä tehneen Safiyari Samanin, joka esiintyi jälleen pirteästi ja sai luotua painetta Hongan maalille. 

Voiton myötä Grani on kolmantena, kaksi pistettä sarjaa johtavaa MuSaa jäljessä. Kauniaislaiset ovat tosin pelanneet ottelun vähemmän kuin MuSa ja toisena oleva SalPa. Seuraava ottelu on vieraissa HIFK/2:ta vastaan 1.7.