Taisteluvoitto KaaPosta

21.6.2018

80 katsojaa oli kokoontunut seuraamaan elävää jalkapalloa Keskuskentälle. Yleisö saikin nauttia varsin vaiherikkaasta ottelusta.

Kotijoukkue hallitsi palloa ensimmäiset minuutit, mutta pelivälinettä pyöriteltiin lähinnä omalla kenttäpuoliskolla. KaaPo sai vastahyökkäyksiä, ja seitsemännellä minuutilla vaarallinen Elias Untamala sai syötettyä boksin laidasta maalille, mutta pallo päätyi helposti maalivahti Toni Vuoriselle. Heti perään toisessa päädyssä vahvan ottelun pelannut Samu Kauppila syötti Dani Langhoffille boksiin, mutta laukaus meni ohi. 12 minuutilla Untamala sai läpisyötön ja eteni rankkarialueelle, mutta veto meni ohi vasemmasta alanurkasta. Minuuttia myöhemmin KaaPo sai kovan laukauksen kohti maalia, mutta Vuorinen dyykkasi upeasti. Untamala oli kuitenin haaskalla ja tuikkasi paluupallon verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Niklas Kuusio laukoi kovaa boksin rajalta kohti takanurkkaa, mutta Vuorinen dyykkasi hienosti toistamiseen.

31 minuutilla KaaPo sai läpijuoksun, mutta laukaus meni ohi maalin. Neljä minuuttia myöhemmin kaarinalaiset siirtelivät palloa toisilleen Granin maalin edessä, mutta jälleen Vuorinen veti pisimmän korren. Ensimmäisen puoliajan jälkeen peli olisi voinut olla 3-0 KaaPolle, sillä Granilla ei ollut yhtään laukausta maalia kohti.

Kotijoukkue oli selvästi sisuuntunut toiselle puoliajalle, mikä tuottikin tulosta. 53 minuutilla Lassi Luoto antoi upean pitkän syötön puolesta kentästä Samu Langhoffille, joka eteni ja laukoi takanurkkaan. Grani hallitsi puoliajan alkua, mutta niin vain Joel Kontkanen rokotti KaaPon ensimmäisestä toisen jakson hyökkäyksestä 62 minuutilla. Kotijoukkue kuitenkin jatkoi pelaamistaan, ja Lassi Luoto antoi vaparin 70 minuutilla samasta paikasta kuin Samu Langhoffin maaliin johtaneen syöttönsä. Korkea pallo päätyi Niko Pereran päähän, nousi takaisin ylös ja kohti maalia ja lopulta meni hiukan yllättäen Jesse Peltosen vartioimaan KaaPo-maaliin. Peli oli tasan. Minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai jälleen vaparin samasta laidasta. Tuttuun tapaan Lassi Luoto toimitti pallon maalille, josta se puskettiin kohti Peltosta. Peltonen torjui, mutta Granin kanssa juuri pelaajasopimuksen tehnyt Safiyari Saman iski paluupallosta voittomaalin.

Ensimmäisen puoliajan perusteella KaaPo olisi ansainnut voiton, mutta Toni Vuorinen piti Grania pystyssä. Toisen puoliajan peli-ilme oli pirteämpi, ja joukkueesta löytyi kentällinen taistelijoita. Tärkeä voitto, jonka myötä säilytettiin paikka sarjan kärjessä Salpan kanssa.