Ennakko: GrIFK vs. FC Espoo

8.5.2018

Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan Keskuskentällä 9.5. klo 18:30. Vastaan asettuu FC Espoo, jolla on takana kotitappio MuSaa vastaan. Granilla on vastaavasi piste FC Jazz -pelistä viime lauantaina pelatulta Kakkosen B-lohkon avauskierrokselta.

Vihreävalkoisten päävalmentajan, skotlantilaistaustaisen Mark Soutarin mukaan Jazz-ottelu oli haasteellinen, sillä se pelattiin pienellä kentällä ja pallo pomppi paljon. Jazz puolusti syvällä, ja koska Jazz teki pelin avausmaalin, porilaiset eivät nostaneet peliään, mikä olisi avannut tilaa Granille. Kuitenkin Soutar oli tyytyväinen yhteen vieraspisteeseen.

Soutar pelasi Granissa topparina vuosina 2009-2012. Hän toimi myös joukkueen kapteenina ja oli tunnettu erittäin peräänantamattomasta asenteestaan. Soutar näkee Granin kulttuurissa hyökkäyksen olevan paras puolustus. Hän ei aio ajaa tähän suuria muutoksia, vaan lähestymistapa tulee olemaan hänen puolustajataustastaan huolimatta edelleen hyökkäävä.

Soutarin mukaan joukkuehenki on hyvä, pelaajat ymmärtävät roolinsa hyvin ja pelaajat ovat kokeneita. Viime vuoden joukkueeseen haluttiin muutama uusi pelaaja, jotta pelaajilla olisi kilpailuasetelma ja vanhat pelaajat voisivat näyttää taitonsa uusille. Tällä hetkellä neuvotellaan vielä muutaman vahvistuksen kanssa.

Soutar haluaa joukkueensa keskittyvän omaan peliinsä, vaikka FC Espoon pelitavasta tiedetään hiukan. Tavoitteena on kolme pistettä ja siten itseluottamuksen kasvaminen.