GrIFK - FC Haka 2-3 (2-1)

3.2.2018

Suomen Cupin lohkovaiheen toisessa ottelussa Grani aloitti pirteästi ja piti peliä hallussaan. Korkea prässi tuotti tulosta 15 minuutin kohdalla kun Dani Langhoff pääsi käsiksi irtopalloon ja sijoitti sen Hakan maalivahdin, Aati Marttisen ohi maalin perukoille.

Granin aloituskokoonpanossa pelasi tänään oikealla laidalla nuori Frans-Eemil Leppänen ja teki sen varsin oivallisesti. Granin painostus jatkui avausmaalin jälkeen. 26 minuutin kohdalla Samu Langhoff syötettiin vapaaksi vasemmalla laidalla. Leppänen näki tilanteen välittömästi ja lähti täyteen laukkaan kohti takatolppaa jonne Samun millintarkka syöttö myös tuli. Siisti sisäterän ohjaus ja tilanne oli 2-0 kotijoukkueelle.

Tätä tilannetta edelsi Hakan hyökkäys joka päätyi Joni Kaasisen rajuhkon taklauksen myötä paitsi varoitukseen Jonin osalta myös rankkariin Hakalle. Antto Hilska asettui vetämään mutta Granin maalivahti Lipe Lindeman veti pidemmän korren.

Granin toiveet päästä puoliajalle kahden maalin johdossa murskattiiin sitten 30 minuutin kohdalla kun samainen Hilska lähietäisyydeltä ohjasi sisään LIndemanin eteensä torjuman Jean Fridolin Nganben "monikierteisen" vedon.

Noin tunnin pelin jälkeen rupesi näkymään merkkejä Granin väsymisestä mikä ei tullut täydellisenä yllätyksenä talven harjoitteluolosuhteisiin liittyneiden haasteiden vuoksi. Haka otti yhä enemmän otetta ja BK-46sta siirtynyt John Fagerstöm syötettiin sitten puolittaiseen läpiajoon jonka päätteeksi hän tasoitti tilanteen 2-2een. 74 minuutin kohdalla Grani vaihtoi kentälle toisen debytantin kun Veli Vartiainen tuli Frans-Emil Leppäsen tilalle.

Ottelu voittomaalin teki Hakan kapteeni Jaakko Rantanen 80 minuutin kohdalla ja näin Haka vei ensimmmäistä kertaa 2000 luvulla pisteet mukanaan kotimatkalle.

Pirteä ja viihdyttävä ottelu kaikenkaikkiaan jota seurasi 128 katsojaa.

Todettakoon että hallin akustiikka on mielenkiintoinen positivisella tavalla, sekä Hakan noin 15 hengen kannustusporukka että Granin jonkunverran tätä pienempi kuuluivat varsin hyvin ja loivat tunnelmaa. Ajoittain kuului myös vaihtopenkiltä yksittäisen valmentajan ohjeet täysin selvästi kentän toiselle puolelle vaikkei ko henkilö mitään sireenivaihdetta käyttänytkään.