GrIFK - FC Haka 2-1 (0-0)

22.10.2017

Kauden viimeinen ottelu saatiin pelata kohtuullisessa säässä myöhäinen ajankohta huomioiden eli plusasteita eikä sadetta tai lunta. Pientä panosta kummallakin joukkueella alla eli Haka tavoitteli viidettä sijaa ja sen myötä lisäkotiottelua seuraavalle kaudelle, Grani halusi välttää sarjan jumbosijoituksen.

Grani lähti tapansa mukaisesti energisesti liikkeelle ja piti ensimmäisellä puoliajalla enemmän palloa. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan luonut ensimmäisellä puoliajalla mitään täysin selvää maalipaikkaa. Kun Jaro samanaikaisesti oli siirtynyt 0-1 johtoon Gnistania vastaan paineet Hakalla nousivat sillä Jaro oli mennyt ohi sarjataulukossa.

Grani siirtyi heti toisen puoliajan alussa 1-0 johtoon Faton Seferin pussittaessa Daniel Langhoffin syötöstä. Hakan valmentaja käytti 65 minuutin kohdalla pokerista tuttua all-in vaihtoehtoa vaihtaen kolme pelaajaa kerrallaan kentälle. Näistä varsinkin Emenike toi selvästi lisää sähäkkyyttä. Vaihdosta ei mennytkään kuin kaksi minuuttia kun sarjan maalipörssin yhdessä EIF Felix De Bonan kanssa voittanut Kalle Multanen sai keskelle hyvän syötön jonka hän ohjasi Granin maalivahdin Tomi Vuorisen taakse.

Olisikohan tässä vaiheessa pieni tyytyväisyyden tunne sitten hiipinyt Hakan pelaajien puseroon kun Oulunkylästäkin kuului Hakan kannalta hyviä uutisia eli Gnistan oli tasoittanut? Klassinen maali heti maalin jälkeen iski kuitenkin eli Faton Seferi tuikkasi Daniel Langhoffin jaloista irronneen pallon Hakan maaliin vain neljän minuutin jälkeen.

Pian myös Grani vaihtoi virkeitä jalkoj kentälle Timo Mikkosen ja Jonas Britschgin tullessa kehiin. Kovin vahvaa spurttia Haka ei saanut aikaiseksi poislukien 88 minuutin kohdalla tuomittua rankkaria. Edellisviikon EIF ottelu tuli nopeasti mieleen, näinkö tässä taas johto sulaa? Multanen asettui pallon taakse mutta lähetti pallon kauas puiden taa maalin sijaan ja näin ottelu päättyi kotivoittoon. Grani vältti jumbosijan ja Haka päätyi kuudenneksi, tosin tätä ei tiedetty siinä vaiheessa koska palloliiton tulosjärjestelmä näytti Gnistanin voittaneen 2-1 vaikka todellinen lopputulos olikin 1-1.

Kausi on paketissa - kiitokset yleisölle, yhteistyökumppaneille, pelaajille, valmentajille ja joukkueen muille taustavoimille sekä otteluorganisaatiolle!

Ensi vuonna palataan asiaan Kakkosen puitteissa!