GrIFK - FC Honka 1-2 (1-1)

23.9.2017

Joukkueiden välinen kauden kolmas kohtaaminen oli kummallekin tärkeä, Honka janosi pisteitä nousutaisteluun, Grani välttääkseen putoamisen kakkoseen.

Kumpikin joukkue tuli hyvin keskittyneenä kentälle ja varsinkin Honka aloitti tunnustellen ja osittain jopa vetäytyen. Grani painoi päälle alusta kuten normaalisti muttei kyennyt kovinkaan vaarallisia tilanteita luomaan. Honka iski sitten ensimmäisestä tilanteestaan Lucas Kaufmannin kikkailtua itsensä irti boxin vasemmassa laidassa. Pallo ajautui muutaman siirron jälkeen Joel Perovuolle toiselle puolelle rankkarialuetta eikä hän erehtynyt vaan siirsi pelivälineen ohi Graniin maalivahdin Toni Vuorisen.

Tämän jälkeen Hongan pelaajat päätyivät pitkäksi toviksi jonkinlaiseen tyytyväisyyden apatiaan ja ote siirtyi selvästi taistelevalle Granille. 25 minuutin kohdalla Dani Langhoff ajoi sisään vasemmalta ja sijoitti pallon ohi Tim Murrayn tämän vasemman tolpan juureen eli takakulmaan. Mitään huippupaikkoja ei sitten seuraavan kahdenkymmenen minuutin aikana luotu vaikka peli aaltoili varsin viihdyttävänä päästä päähän. Tauolle mentiin näin 1-1 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkoi siitä mihin ensimmäinen päätyi eli kumpikaan joukkue ei saanut ratkaisevaa otetta ottelusta. 69 minuutin kohdalla yritettiin vaihtojen avulla muuttaa ottelun suuntaa, Grani vaihtoi Samu Langhoffin tilalle Timo Mikkosen ja Honka Kasperi Liikosen tilalle Robert Ivanovin. Kummankin hakiessa ratkaisun paikkaa tilanteiden lukumäärä nousi hiljalleen mutta tulosta ei tahtonut syntyä runsaista kulmista ja vapaapotkuista huolimatta. Granin paras paikka siunaantui Jonas Britschgille jonka sisäsyrjäsijoitus syöttöruletin jälkeen kuitenkin meni suoraan Murrayn syliin. Ottelun ratkaisu osui sitten 86 minuutin kohdalle kun Masar Ömerin (?) vihainen veto tuotti Toni Vuoriselle sen verran vaikeuksia että hän torjui pallon eteensä. Ensimmäisenä palloon ehti Hongan Joni Korhonen joka tuikkasi pelivälineen maaliin. Grani yritti vielä lopussa pitkillä palloilla mutta Honka kesti ja ottelu päättyi vieraiden voittoon.

Grani esitti parasta peliään tänä vuonna Honkaa vastaan. Puolustuslinja,  lauantaina häitään viettävä Jonttu Ilomäki, Joni Kaasinen sekä topparit Niko Perera ja Toni Takamäki, oli selvästi stabiilimpi kuin kahdessa edellisessä kohtaamisessa ja keskikentän sekä hyökkäyspään prässi onnistui sekoittamaan Hongan pelin varsin perusteellisesti. Kun Honka kuitenkin vei pisteet tarkoittaa se sitä että ensi kausi pelataan kakkosessa eli putoamista ei enää voida välttää. Peli-ilme oli tänään positiivinen ja loppukauden otteluihin lähdetään kiusaamaan Gnistania, EIFää sekä Hakaa samanlaisella ennakkoluulottomalla pelillä ennenkuin ruvetaan juonimaan ensi kauden suunnitelmia.

Honka jatkaa nousutaistelussa joka KPVn tämän päivän häviön myötä on enää kahden kauppa, TPSn ja Hongan. Kumpi nousee suoraan ja kumpi karsii selviää viimeistään kauden viimeisellä kierroksella, lokakuun 21 pv jolloin joukkueet kohtaavat toisensa.