Ennakko GrIFK vs. EIF 6.8. klo 18:30

5.8.2017

Grani kohtaa sunnuntaina kotikentällään tammisaarelaisen EIF:n. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tammisaaressa kesäkuussa päättyi EIF:n selvään 4-1-voittoon. Kauniaislaisten maalista vastasi Samuel Langhoff. EIF on kovassa vireessä, sillä se on kärsinyt tappion viimeksi 21.6. TPS:n vieraana. Sen jälkeen joukkue on saavuttanut neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Kotijoukkueen saldo on vaatimattomampi. Jokaisessa viimeisessä neljässä ottelussa on päästetty kolme maalia, ja edellinen voitto saatiin 9.7. Edellinen ottelu Gnistania vastaan hävittiin, vaikka vihreävalkoiset pystyivät luomaan useita hyviä maalipaikkoja.

Kotijoukkue on harjoitellut ottelua edeltävän viikon Rami Luomanpään johdolla. Miltä joukkueeseen liittyminen kesken kauden on tuntunut?

”Tilanne on erilainen kuin koskaan aikaisemmin urallani. Viikko on ollut hieno olla mukana. Harjoituskentällä on paiskittu hommia hiki hatussa ja hyvällä fiiliksellä. Seuran ja pelaajien puolelta saatu luottamus on hienoa. Se on syy, miksi lähdin mukaan. Pelaajat osoittivat, että tarvitaan jonkinlaista muutosta. Kokivat, että olisin oikea henkilö, joka toisi sysäyksen.”

Millaisia tavoitteita on loppukaudelle?

”Tuloksellisesti ei voi olla kuin yksi tavoite ja se on säilyminen. Joukkueella on tuloksellisesti paremmat mahdollisuudet kerätä pisteitä kuin tähän asti.”

Millaisia muutoksia olet ajanut sisään?

”Asukka on tehnyt hyvää työtä. Ei suuria muutoksia. Enemminkin usko omaan tekemiseen, uskotaan kaikki yhteen ja samaan tekemisasiaan.”

Mihin EIF-ottelussa tullaan erityisesti keskittymään?

”EIF-peli on hieno ensimmäiseksi otteluksi, kun EIF on meille niin perinteinen vastustaja. Se herättää tunteita. Sytyttää varmasti molemmat joukkueet ja pelaajat taistelemaan. Toivottavasti voidaan osoittaa kotiyleisölle se tunne, mikä meillä on ollut tällä viikolla treeneissä.”

Mikä on pelaajatilanne?

”Terveystilanne on aika hyvä. Seferit ovat poissa. Ykkösen joukkueissa on monenlaista liikehdintää tällä hetkellä. Me uskomme omaan tekemiseemme. Pisteet eivät ole kiinni siitä, että meidän pitäisi hankkia uusia pelaajia. Toni Vuorinen ja Claudio Matrone ovat pelikuntoisia. Myös Janne Törmänen on käytettävissä.”