GrIFK - AC Oulu 3-3 (3-2)

16.7.2017

Grani lähti otteluun melko erilaisella kokoonpanolla kuin viikkoa aikaisemmin Jaroa vastaan. Hyökkäyksen Petter Meyer ja Faton Seferi oli korvattu Jonas Britschgillä sekä Samuel Langhoffilla, Timo Mikkonen oli tullut Valmir Seferin tilalle keskikentälle, puolustukseen palasi Toni Takamäki ja maalivahtikin oli vaihdettu Toni Vuorisesta Kimi Lindemaniin. Myös AC Oulu oli tehnyt muutoksia kokoonpanoon TPS otteluun verrattuna kun Mako Heikkinen, Marin Glavas ja Niilo Hautala oli korvattu Akseli Kalermolla, David Ramadingayella sekä Matias Lindforsilla.

Runsaat vaihdot näyttivät sekoittaneen enemmän Granin peliä koska AC otti hyvin nopeasti otteen pelistä Granin syöttöjen mennessä pääosin vastustajalle. Oulu siirtyikin Titi Essomban maalilla 0-1 johtoon 11 minuutin kohdalla. Oulu onnistui myös jatkossa paremmin pelinrakentelussaan, tuntui että linjojen välissä aina oli tilaa oululaisten syötöille. Grani pääsi kuitenkin pariin kertaan katkoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin - ensin Daniel Langhoff vapautti Timo Mikkosen vasemmalta ja melko nopeasti tämän jälkeen Samuel Langhoff Faraz Ahadin keskeltä ja Grani olikin siirtynyt 2-1 johtoon 26 minuutin jälkeen. Oulu otti taas otetta ja Titi Essomba puski illan toisen maalinsa 31 minuutin kohdalla. Samuel Langhoff pääsi sitten nauttimaan veljensä nappisyötöstä tämän murtauduttua vasemmalta läpi eikä Samu erehtynyt vaan vei taas Graniin johtoon ennen puoliajan päättymistä.

Oulu tuli voimalla toiselle puolijalle laittaen Granin taas paineen alaiseksi. Varoituksia tuli kovaa vauhtia kun Mikkonen, Ahadi ja LIndeman ottivat keltaiset 3 minuutin sisään. 62 minuutin kohdalla Oulu keskitti vasemmalta ja Sasa Jovovic nousi korkeimmalle puskien pallon maalin vasempaan ylänurkkaan tasoitttaen ottelun 3-3een. Oulu yritti lisätä taas pökköä pesään hyökkäykseensä usealla vaihdolla Granin vastatessa puolustuksellisilla vaihdoilla. Tilanteita luotiin kumpaankin päähän Oulun painaessa päälle mikä myös avasi tilanteita Granille vastaiskujen muodossa. Lisämaaleja ei nähty ja näin tasattiin taas pisteet kuten keväänkin ottelussa. Viihdyttävä ja jännittävä ottelu jossa pientä hurlumhei sivumakua, näytti kelpaavan yleisölle!