GrIFK vs. TPS 0-0

18.5.2017

Kotijoukkue oli tehnyt kokoonpanoon useita muutoksia onnistuneesta Jaro-pelistä. Altin Ademaj aloitti Joni Kaasisen paikalla vasempana pakkina. Valmir Seferi tippui kymppipaikalta keskikentälle, ja Daniel Stevens sijoitettiin kymppipaikalle. Timo Mikkonen sai Claudio Matronen paikan oikeana laitahyökkääjänä.

Ottelu alkoi TPS:n komennossa, ja ensimmäisten 20 minuutin aikana näytti, että kotijoukkueelle tulee työteliäs ilta. 18 minuutilla TPS sai vapaapotkun noin 20 metristä. Laukaus suuntautui kohti oikeaa ylänurkkaa, mutta Toni Vuorinen torjui varmasti. Kahdeksan minuuttia myöhemmin vieraat saivat samasta paikasta toisen vapaapotkun, ja nyt pallo tähdättiin oikeaan alanurkkaan. Jälleen Vuorinen torjui, tällä kertaa nyrkkeilemällä kulmaksi.

Granikin pääsi hiljalleen peliin mukaan, mutta erityisen vaarallisia maalipaikkoja ei nähty kummassakaan päässä. Peli oli melko sekavaa. Jännittävää, mutta ei erityisen viihdyttävää.

Grani vaihtoi toiselle puoliajalle toppariksi Saikou Ceesayn Niko Pereran tilalle. Toinen puoliaika oli jälleen turkulaisten hallintaa. Ilari Mettälä murtautui boksiin 61 minuutilla ja veti tulisesti kohti alanurkkaa, mutta Vuorinen torjui varmasti. Selkeitä maalipaikkoja ei enää nähty, ja näin ollen peli päättyi 0-0. Kotijoukkue voi esityksensä perusteella olla tyytyväinen saamaansa pisteeseen.

Granilla ei ollut ottelussa järjestelmällisiä hyökkäyksiä, ja painetta saatiin TPS:n maalille toisella jaksolla ainoastaan ottelun loppuminuuttien kulmapotkuilla. Kotijoukkue rikkoi paljon, mistä osoituksena on viisi keltaista korttia. Maalivahti Vuorinen oli kotijoukkueen paras pelaaja, sillä hänen torjuntansa ja kulmapotkujen purut auttoivat joukkueen tasapeliin. Timo Mikkonen esiintyi pirteästi. Maalintekoa päästään yrittämään seuraavan kerran Kokkolassa ensi sunnuntaina.