GrIFK B1 nousi liiton sarjaan

23.10.2013

Alkukättelyt
Alkukättelyt
Avausmaali syntyy tässä
Avausmaali syntyy tässä
Masa purkaa
Masa purkaa
Jonas vauhdissa
Jonas vauhdissa
Lopuksi kiitettiin yleisöä
Lopuksi kiitettiin yleisöä

Granin B-juniorit voitti nousukarsintapelin Kauniaisten tekonurmella ja pelaa ensi kaudella B1D:ssä.

Jännittävä peli noususta liiton sarjaan sekä aluepronssista pelattiin 23.10. Granin kotikentällä Riihimäen Palloseuraa vastaan. Ottelu päättyi 3-1 (1-1). Granin maalit olivat -98 syntyneiden pelaajien tekemiä, mikä lupaa hyvää ensi kaudelle. RiPSin maali syntyi rankkarista ensimmäisellä puoliajalla. 

Grani ehti jo aiemmin juhlia lohkovoittoa ja suoraa nousua, mutta joutui nousukarsintaan Palloliiton valitusvaliokunnan päätöksen jälkeen. Käpylän Pallo oli peluuttanut sarjassa punaisen kortin takia pelikiellossa olleita pelaajia ja piiri vähensi siltä rangaistuksena 7 pistettä. Granin ja KäPan keskinäinen peli oli yksi näistä ja päättyi 3-3. GrIFK voitti sarjan viiden pisteen erolla. KäPa valitti Palloliiton valitusvaliokunnalle, ja koska pelikieltoisten pelaajien käyttäminen  oli havaittu vasta pöytäkirjojen julkaisemisen jälkeen yli kaksi viikkoa peleistä, Palloliitto palautti KäPalle pisteet. Kun Käpylän Pallo voitti kakkoslohkon voittajan Kuusysin aluefinaalissa, se vei näin aluemestaruuden. 

Tämän draaman jälkeen illan karsinta- ja aluepronssipelissä oli runsaasti panosta, ja molempien osapuolten otteet varsin hermostuneita. Kumpikaan ei esittänyt pelillisesti parastaan vaan tilanteet pelattiin varman päälle ja paine ja karvaus olivat kovia koko ajan. Maalien syntyajat:

1-0 18 min Jonas Lindström
1-1 32 min Jethro Ollaranta (rp)
2-1 57 min Marco Meckelborg
3-1 77 min Jonas Lindström

Kiitokset pelaajille, valmentajille ja kaikille tukijoille! GrIFK:lla on nyt sekä A- että B-junioreilla paikka 1. divisioonassa.