24.3.2012 klo 14.00, Kauniainen: GrIFK - HIFK, Toinen näytös

22.3.2012


Jonas pelasi Granin paidassa kaksi vuotta sitten.
Jonas pelasi Granin paidassa kaksi vuotta sitten.

GrIFK ja HIFK kohtaavat toisen kerran tämän vuoden puolella. Ensimmäinen harjoitusottelu päättyi lopulta 1-1 lukemiin. Tulevana lauantaina kentällä tullaan todennäköisesti näkemään myös ex-grani Jonas Britschgi, tällä kertaa HIFK:n riveissä.

GrIFK saa lauantaina 24.3 vieraakseen HIFK:n. Ottelu pelataan Kauniaisten tekonurmella klo 14.00.

Molempien joukkueiden kauden alku lähestyy kovaa vauhtia ja kokoonpanoja varmasti aletaan muokkaamaan pikkuhiljaa sarja-avausta silmälläpitäen. Granin harjoitusottelut ovat sujuneet varsin hyvin, vaikka joukkueen kokoonpano on muuttunut reilusti pelien välissä. HIFK sensijaan on esiintynyt hieman vaihtelevasti. Tilastoista löytyy upea voitto paikallisvastustajasta FC Viikingeistä, mutta toisaalta tappio LPS:ää vastaan.

Kauniaisten ylpeys on pystynyt pitämään rungon hyvin kasassa viime vuodesta, kun taas HIFK:ssa pelaajia on liikkunut molempiin suuntiin. HIFK:n vastuuvalmentaja vaihtui myös tulevaksi kaudeksi. Kaudella 2012 HIFK:n valmentajana toimii Juha Moilanen. 

HIFK:n maalitolppien välissä tullaan ensi kaudella näkemään myös Mika Johansson, joka edelliset kolme vuotta edusti  MyPaa veikkausliigassa.

Suurin mielenkiinto kohdistunee kuitenkin Jonas Britschgiin, joka kaikella todennäköisyydellä tulee pelaamaan Kauniaisten kentällä pitkästä aikaa, tällä kertaa tosin vastustajan riveissä.

 

Haastattelimme Jundea torstaina ja kyselimme hieman miehen kuulumisia:

 

Miten talvikauden harjoittelu on omalta kohdaltasi sujunut ?

Omalta osaltani talvi on ollut aika raskas. Loukkaantumisongelmien takia olen treenannut enimmäkseen omatoimisesti fysiikkaa. Joukkueharjoituksissa olen ollut täysillä mukana vasta pari viikkoa, mutta siitä se lähtee. Pelituntuma on vielä hiukan kateissa joten täysiä minuutteja en varmasti vielä pelaa.

Millainen on vuoden 2012 HIFK ?

HIFK on mielenkiintoinen joukkue joka pyrkii pelaamaan nykyaikaista hyvään syöttöpeliin perustuvaa futista. Uusi valmentajamme Juha Moilanen on ansiokkaasti ajanut sisään uutta pelisysteemiä jossa jokaisella pelaajalla on tärkeä rooli. Sarjasta tulee varmasti kova mutta lähdemme luottavaisin mielin tekemään hyvää tulosta. 

Millä fiiliksellä lähdet tulevaan GrIFK-HIFK -otteluun, kun vastassa on kotikaupunkisi sekä parin vuoden takainen joukkueesi ?

Hyvillä fiiliksillä kun pääsee pitkästä aikaa pelaamaan jalkapallomatseja. Totta kai tuntuu vähän oudolta kohdata joukkue jossa pelaa niin paljon kavereita ja mennä pyörällä "vieraspeliin". Grani on hieno joukkue josta minulla ei ole kuin positiivista sanottavaa. Firma Antikainen- Ollberg on tehnyt hyvää työtä ja saanut kerättyä loistavan nipun. Joukkue tulee varmasti olemaan kakkosen kärkikahinoissa ja tarjoaa meille erinomaisen vastuksen. 

Uskotko saavasi "erikoiskohtelua" granin puolelta, vastassa kun on vanhoja pelikavereita ?

Täytyy tietenkin ensisijaisesti yrittää vältellä Olli Nissistä kentällä, jotta jalat säilyy ehjinä. Panokset ovat tietenkin kovat kun vastassa on entisiä pelikavereita. Ei jaksaisi kuulla piikittelyä vuosikaupalla matsin jälkeen joten voitto on ainut vaihtoehto. Latingista kertoo ehkä hieman että Nicke Roiha ja Micke Lindberg eivät vieläkään ole tainneet sulattaa parin vuoden takaisen futistennis-tappita minua ja Petter Meyeriä vastaan. Valitettavasti nyt Petskukin kuuluu vastustajajoukkueseen. 


Miten ottelu päättyy ja omat tehot ?

Tiukkaa taistelua luvassa, joka päättyy meidän 3-1 voittoon. Tehoja tulee jos on tullakseen, tässä vaiheessa kaikki minuutit on itselleni kotiinpäin.

 

 

GrIFK:n 5 viimeistä harjoitusottelua:              HIFK:n 5 viimeistä harjoitusottelua:

LPS - GrIFK 1-6                                                    LPS - HIFK 1-0

Kiffen - GrIFK 0-1                                                 HIFK - Viikingit 2-0

EsPa - GrIFK 1-4                                                 HIFK - BK-46  1-1

GrIFK - Futura 4-2                                               HIFK - JK Nömme Kalju 0-2

GrIFK - Gnistan 2-2                                             HIFK - FC KooTeePee 0-0

 

HIFK:n kuulumiset ennen peliä voit lukea TÄÄLTÄ