Ei pistietä Oulusta / Inga poäng från Uleåborg

19.5.2008


Tuliaisina niukka 2-1 tappio Oulusta. GrIFK:n johtomaalista vastasi Marko Ruuhijärvi.

AC Oulu-GrIFK 2-1 (1-1)

 6.  0-1 Marko Ruuhijärvi

11. 1-1 Antti Pehkonen

52. 2-1 Tommi Siekkinen 

 

Erotuomari: Kim Ittonen

Avustavat:  Jyri Leskelä ja Joni Suokkamäki

Yleisöä:

Veikkauspörssi:

3 , 2 , 1  

GrIFK:n kokoonpano: Vesterinen; Antikainen (75. Tiainen), Heino, Jokiperä, Värttö; Ruuhijärvi (65. Hautala), Törmänen, Henriksson (86. Roiha), Poulsen, Klingberg, Meyer.

Otteluraportti: .

Teksti-tv:n tuijotettelu on vaativa harrastus joka sopii varsin hyvin pitkäpinnaisille.                                                                                                 Me lyhkäisemmällä keskittymiskyvyllä varustetut emme kestä edes ensimmäistä varttia. Sunnuntaina ensimmäiset 15 min olikin teksti-tv:n tapahtumissa sitä aktiivisinta aikaa.

Iloinen päivitys tapahtui jo varsin varhain Marko Ruuhijärven ansiosta, eikä pölynsekaisessa ilmassa leijunut kuin toivoa mahdolliselle yllätykselle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin teksti-tv palautti GrIFK-katsojat takaisin sille liikkuvammalle puolelle, jossa joku täti kertoi heinänuhasta sun muista mielenkiintoisista allergiauutisista. On muuten tylsää touhuilua tuo kanavahyppely.

Heikkohermoisimmat, tv-luvalliset kaukokannattajat vaihtelivat hermostuneesti edestakaisin seisahtaneiden tilannetietojen ja kaikenkarvaisten muun ohjelmiston välillä. Ketään ei ole syyttäminen, eihän siellä sivut olisi kuitenkaan mihinkään päivittynyt.

Puoliajalle mentiin tasatuloksessa.

Kuulopuheiden, sähköpostiviestien sun muiden interaktiivisten medioiden välittämänä, on teksti-tv:n tuijottelijalle välittynyt vahva ajatuskuva ottelun varsinaisesta kulusta. 

Meille vahollisille teksti-tv:n seuraajille nämä ottelun jälkeiset hetket ja viisastelut eivät kuitenkaan merkitse mitään. Tekstitv-kokemus on ruutuun tarttumista, kädestä suuhun jännittämistä.                                      Jokainen televisioruudun välähdys voi tuoda mukanaan ikäviä uutisia, puhumattakaan niistä mahdollisista riemun hetkistä.

Eli paljon meni Tommi Siekkinen pilaamaan iskiessään johtomaalin, ja paljon toivoa toi samaisen nuorukaisen hölmöilemä punainen kortti. Odotusta ja jännitystä, odotusta ja kypsymistä... Toivottua tulosta ei ruudulle välittynyt

Kun loppuvihellys ja ottelun päättäneet tekstivärit sitten vihdoin ruudulle kolahtivatkin, oli takki varmastikin tyhjempi kuin yhdelläkään Castrenin katsomossa. Takista viis, käteenkään ei jäänyt kuin musta sivu huomenna tyhjentyvällä tekstillä.

AC Oulu oli pisteensä ansainnut, niin olisin minäkin...

 

Huomisen sää: Kylmää mutta aurinkoista, kesä on kaukana mutta nurkan takana.